Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν  πάουντερ και το αλάτι.

 

  • Χτυπάμε στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

 

  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το πασπαλίζουμε με άνθη λεβάντας. Πιέζουμε τα άνθη στη ζύμη και με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει.

 

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  βαθμούς C για 10 έως 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών