Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεϊκιν, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα πηχτός χυλός.
- Παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ελαφρώς λαδωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 10 έως 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν. Ανάλογα με τον χρόνο που θα τ’ αφήσουμε στον φούρνο θα γίνουν περισσότερο αφράτα ή τραγανά. Για αφράτα τα βγάζουμε από το φούρνο στα 15 λεπτά . Για τραγανά τ’ αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Και πάλι ανάλογα με το φούρνο μας.