Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αυγό μετά το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο – λίγο το αλεύρι. Μαζί με το αλεύρι που θα ρίξουμε πρώτα κοσκινίζουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια απαλή, μαλακή, ζύμη και όχι σφιχτή. Αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. (Από το αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όπως τη θέλουμε. Μπορεί να μείνει λίγο ή να χρειαστεί να συμπληρώσουμε…κι άλλο).

 

  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβουμε και σχηματίζουμε μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Ετοιμάζουμε το γλάσο:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την άχνη με το νερό. Με το γλάσο  δημιουργούμε νιφάδες χιονιού πάνω στα μπισκότα αστέρια. και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Καλή επιτυχία!!! Καλά Χριστούγεννα!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών