Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια ή τη μαστίχα Χίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

 

  • Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ μαζί και το προσθέτουμε λίγο – λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

 

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.

 

  • Πλάθουμε τις ζύμες σε κορδόνια ή ανοίγουμε χοντρά φύλλα και φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε πλέκοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους και δημιουργούμε κουλουράκια δίχρωμα.

 

  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 12 – 15 λεπτά περίπου.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών