Κουλουράκια με καρύδια

23 Νοεμβρίου 2017

…πολύ εύκολα και νόστιμα, για το πρωινό μας, για δεκατιανό στο γραφείο ή στο σχολείο, για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας…γευστικότατα κουλουράκια αγαπημένα της γιαγιάς…

Υλικά

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ όποιο μας αρέσε
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη και 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  και 1 κ.γ. σόδα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική (να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια)

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ή ένα μπολ ανακατεύουμε καλά πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ ή το λικέρ, το γαρίφαλο, την κανέλα, τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι  κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι η ζύμη  να γίνει λεία.

 

  • Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα (στη φωτογραφία βλέπετε απλά μπαστουνάκια κεντημένα με πιρούνι. (Έτσι τα έφτιαχνε η μανούλα μου!). Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.