Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ή ένα μπολ ανακατεύουμε καλά πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ ή το λικέρ, το γαρίφαλο, την κανέλα, τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
- Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα (στη φωτογραφία βλέπετε απλά μπαστουνάκια κεντημένα με πιρούνι. (Έτσι τα έφτιαχνε η μανούλα μου!). Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.