Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι  όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

 

  • Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια, μπαστουνάκια ή ότι άλλα σχήματα και σχέδια θέλουμε και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών