Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι να ασπρίσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο – λίγο το αλεύρι πρώτα το 1 κιλό κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια όσο χρειαστεί ενώ ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει η ζύμη μέτρια, εύπλαστη.

 

  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 20΄περίπου πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών