Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ή ένα μπολ χτυπάμε καλά το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι (όπου διαλύσαμε τη σόδα), τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε στην αρχή με σπάτουλα και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας αλεύρι ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για 10΄ – 15΄ ώσπου να ροδοκοκκινήσουν ελαφρά.