Κουλουράκια τραγανά με πετιμέζι

12 Οκτωβρίου 2017

Υλικά

1 φλιτζ. του τσαγιού πετιμέζι,
1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. σόδα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει η ζύμη για να γίνει μαλακή)

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη ή ένα μπολ χτυπάμε καλά το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι (όπου διαλύσαμε τη σόδα), τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε στην αρχή με σπάτουλα και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας αλεύρι ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

 

  • Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για 10΄ – 15΄ ώσπου να ροδοκοκκινήσουν ελαφρά.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.