Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μία λεκάνη, ρίχνουμε  το λιωμένο βούτυρο μαζί με το λικέρ  και ανακατεύουμε καλά  για να βραχούν όλα τα μπισκότα. Τα στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού ταψιού ή μιας φόρμας για τάρτα.
  • Αφού τα πατήσουμε με το χέρι για να απλωθεί καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

 

  • Ανακατεύουμε στο μίξερ το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά η κρέμα μας είναι έτοιμη.

 

  • Aλείφουμε την κρέμα πάνω στη βάση από μπισκότα. Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να σφίξει για αρκετές ώρες. Κάνουμε την επικάλυψη με τις φράουλες λίγο πριν το προσφέρουμε. Απλώνουμε πρώτα με προσοχή το γλυκό (κρατάμε το σιρόπι του για μετά) ή τη μισή μαρμελάδα. Τοποθετούμε μετά τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες ή ολόκληρες αν είναι μικρές. Μετά απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι του γλυκού ή τη μαρμελάδα (αφού τη διαλύσουμε σε 1 κ.σ. νερό) πάνω στις φράουλες για να γυαλίσουν και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: