Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 18 έως 20 εκατοστών και πιέζουμε για να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.

 

  • Μουλιάζουμε τα φύλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί μόνο (να μη βράσει). Το αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (τη στύβουμε με το χέρι) και τη ρίχνουμε στο ζεστό μέλι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το ανθότυρο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από τη βάση με τα μελομακάρονα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει. Την αφήνουμε για 3 – 4 ώρες περίπου. Μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο.

 

  • Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι, να το έχουμε έτοιμο για το σερβίρισμα.
    Βγάζουμε το cheesecake από τη φόρμα το τοποθετούμε σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το μέλι, ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και σερβίρουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών