Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζελέ γιαούρτι:

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Μόλις η λιωμένη ζελατίνη κρυώσει, τη ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι, και χτυπάμε καλά με μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις γίνει μια απαλή (βελούδινη)κρέμα κλείνουμε το διακόπτη.
    Περνάμε το μείγμα από μία σήτα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το αδειάζουμε σε ένα  μπολ ή φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 6 ώρες να παγώσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα το αφήνουμε ένα βράδυ.

Ετοιμαζουμε τα σταφύλια

 

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι κρασιού, τη ζάχαρη, τα σταφύλια και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πυκνώσει αρκετά το σιρόπι και μελώσει αρκετά είναι έτοιμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

 

  • Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε το γιαουρτοζελέ μας ξεμορφάρουμε, βάζοντας τη φόρμα ή το μπολ σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα σερβιρίσματος ρίχνουμε από πάνω τα σταφύλια με το σιρόπι τους, στολίζουμε με ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών