Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, το μοιράζουμε στα ποτηράκια με ένα μικρό κουταλάκι και πατάμε ελαφρά ώστε να γίνει βάση σε κάθε ποτηράκι.

 

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 του φλιτζ. κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη ή το μέλι ή τη στέβια ανάλογα με το τι θα προτιμήσουμε, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις γίνει μια απαλή κρέμα κλείνουμε το διακόπτη.
    Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μέρη. Το ένα μένει λευκό και στα άλλα δύο προσθέτουμε τα σιρόπια. Στο ένα τη μέντα και στο άλλο τη φράουλα και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και να χρωματιστεί το γιαούρτι ομοιόμορφα.

 

  • Αδειάζουμε το κάθε μείγμα χωριστά στα ποτηράκια πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Έτσι έχουμε ποτηράκια με τρία διαφορετικά χρώματα, λευκό, ροζέ με το σιρόπι φράουλα και γαλάζιο προς φυστικί με το σιρόπι μέντα. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τα χρώματα, μπορούμε να ρίξουμε στη φράουλα 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στη μέντα 2 σταγόνες μπλε χρώμα.
  • Αφήνουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Για να σερβίρουμε τα στολίζουμε με τις φραουλίτες και τα φύλλα και άνθη μέντας, λίγο σιρόπι φράουλα και κάποιο γλυκό κουταλιού.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο σιρόπι ή τα αφήνουμε όλα λευκά, ή χρησιμοποιούμε αντί για ζελατίνη σκόνη ζελέ με άρωμα και χρώμα φρούτων της αρεσκείας μας.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών