Εκτέλεση
Δροσερό ζελέ γιαούρτι και μέλι!!! σε συνδυασμό με ζελέ βύσσινο !!!
Ετοιμάζουμε το γιαούρτι ζελέ:
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί μόνο (να μη βράσει). Το αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (τη στύβουμε με το χέρι) και τη ρίχνουμε στο καυτό μέλι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε σε αποσπώμενη φόρμα διαμέτρου 16 έως 18 εκατοστά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει (να πήξει).
- Φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά (πριν πήξει -ρευστό ακόμα) το ρίχνουμε στη φόρμα προσεχτικά, σιγά – σιγά πάνω από το παγωμένο γιαούρτι και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Αφήνουμε να πήξει… Παρακολουθούμε και μόλις αρχίζει να πήζει το ζελέ… όσο είναι ακόμα ρευστό… τοποθετούμε τα ροδοπέταλα, βυθίζοντάς τα απαλά με προσοχή στο υγρό ακόμα ζελέ, σχηματίζοντας το λουλούδι. Για καλύτερο αποτέλεσμα φτιάχνουμε το ζελέ μας από την προηγούμενη μέρα για να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε… και … έτοιμο το γιαουρτοζελέ… δροσερό – δροσερό να το απολαύσουμε!! -
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.