Εκτέλεση

  • Πλένουμε απαλά τα λουλούδια και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Ετοιμάζουμε το διάφανο ζελέ

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει για 5-6 λεπτά.  Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 150 ml νερό μέχρι να κάψει αρκετά (δεν χρειάζεται να βράσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στο καυτό νερό.
  • Αδειάζουμε σε μία φόρμα το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή τοποθετούμε τα λουλούδια πάνω στο διάφανο ζελέ ανάποδα. Η καλή τους πλευρά να εφάπτεται με το ζελέ.
    Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το διάφανο ζελέ.
    Ετοιμάζουμε το ζελέ γιαούρτι.

 

  • Διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου στα 300ml βραστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Για να μη μείνουν μικρά κομμάτια στραγγίζουμε το διαλυμένο ζελέ. Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα 300 γραμ. γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Αδειάζουμε το κρύο μείγμα γιαουρτοζελέ στη φόρμα με το διάφανο ζελέ και τα λουλούδια, το οποίο πρέπει να έχει παγώσει – πήξει αρκετά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει αρκετές ώρες. Καλό είναι να μείνει ένα βράδυ.

 

  • Την επομένη ξεφορμάρουμε με προσοχή. Βυθίζουμε τη φόρμα  σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σκεπάζουμε τη φόρμα με την πιατέλα σερβιρίσματος, με το ένα χέρι κρατάμε την πιατέλα και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα μέσα στην πιατέλα με μια κίνηση. Έτσι έχει έλθει το ζελέ από κάτω και από πάνω το διάφανο ζελέ με τα λουλούδια. Έτοιμο το ζελέ μας, ιδιαίτερο, εντυπωσιακό, λαχταριστό… και αρκετά εύγευστο!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών