Εκτέλεση
- Τι πιο δροσερό από παγωμένο καρπούζι… γρανίτα!… Ιδανικό για τις ζεστές μέρες και για όλο το καλοκαίρι όταν θέλουμε κάτι να μας δροσίσει… χωρίς ζάχαρη!
- Βάζουμε το καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Προσθέτουμε αν θέλουμε μέλι… και πολτοποιούμε καλά, να μη μείνουν καθόλου μικρά κομματάκια.
- Μοιράζουμε τον πολτό σε θήκες ειδικές για γρανίτα ή σε πολύ μικρά μπολάκια καλύτερα σε παγοθήκες. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά για 6 ώρες περίπου ή για όλο το βράδυ.
- Ξεφορμάροντας τις γρανίτες από τις θήκες τις σερβίρουμε ατομικά… τον πολτό που τον παγώσαμε στα μικρά μπολ ή στις παγοθήκες τον αδειάζουμε στο μπλέντερ ή στο μουλτι και τον πολτοποιούμε μέχρι η υφή του να γίνει σαν χιόνι.
- Μοιράζουμε σε παγωμένα ποτήρια σερβίρουμε. Αν θέλουμε στολίζουμε τα ποτήρια με μικρές, λεπτές φέτες από καρπούζι και φύλλα από δυόσμο ή μέντα!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.