Εκτέλεση
- Δοκιμάζουμε να βρούμε την πλευρά που θα μπορεί να σταθεί καλύτερα στο τραπέζι το καρπούζι. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα καπάκι από το επάνω μέρος, έτσι που να σχηματίζεται ένα καρότσι.
- Αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό του καρπουζιού πρώτα με ένα ειδικό εργαλείο βγάζοντας στρογγυλές μπαλίτσες καρπούζι, που θα τις χρειαστούμε για το γέμισμα και μετά καθαρίζουμε το υπόλοιπο με ένα κουτάλι.
- Κόβουμε από το καπάκι που αφαιρέσαμε μια λωρίδα φλούδας και τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες στο καροτσάκι ως χέρι (λαβή). Κόβουμε και τα πορτοκάλια σε ροδέλες και στερεώνουμε κι αυτές με οδοντογλυφίδες στο καρότσι για ρόδες.
- Γεμίζουμε το καρπουζένιο καρότσι που δημιουργήσαμε με φρούτα της αρεσκείας μας και το το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που θα το χρειαστούμε για να στολίσουμε το τραπέζι και να σερβίρουμε τα φρούτα μας.