Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την καραμέλα
- Αρκετές ώρες πριν ή από την προηγούμενη ημέρα, βράζοντας το κουτί με το ζαχαρούχο για 2 ώρες και 30΄ σε κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας πάντα να έχει νερό μέχρι τα χείλη του κουτιού και συμπληρώνουμε με νερό όταν εξατμίζεται.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Ετοιμάζουμε τον κορμό
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με καραμέλα. Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα ή δίσκο με την ένωση προς τα κάτω.
- Σκεπάζουμε όλη την επιφάνειά του του κορμού με την κρέμα σαντιγί. (Αν θέλουμε κρατάμε λίγη κρέμα για να στολίσουμε τον κορμό). Βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ένα πιρούνι και σχηματίζουμε τις γραμμές του κορμού. Τον στολίζουμε βάζοντας τη φαντασία μας και τον αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.