Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα φύλλα και τα κοτσάνια, τα πλένουμε καλά και με ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Αν δεν έχουμε το εργαλείο τα κόβουμε με μαχαίρι στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το χέρι. Καλό είναι να φοράμε γάντια γιατί βάφουν και προσέχουμε επίσης τα ρούχα μας.Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μιάμιση με δύο ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Το ίδιο κάνουμε και με το γιαούρτι, το βάζουμε σε μπολ και στην κατάψυξη να παγώσει και αυτό. Προσέχουμε όμως να μη σκληρύνει πολύ. Μόλις φτάσουν στο σημείο ψύξης που θέλουμε βγάζουμε τα υλικά από την κατάψυξη και τα ρίχνουμε στο μούλτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι και χτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ενδιάμεσα σταματάμε το χτύπημα ανακατεύουμε και μαζεύουμε τα υλικά από τα τοιχώματα. Συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για μιάμιση με 2 ώρες περίπου, μέχρι να αρχίσει να παγώνει. Τότε χτυπάμε πάλι με πιρούνι ή με το σύρμα των αυγών για 2 – 3 λεπτά, να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά ακόμα για να γίνει αφράτο το παγωτό μας. Στη συνέχεια το φυλάμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη να μαλακώσει λίγο. Βάζουμε σε χωνάκια ή σε μικρά μπολ 1 έως 2 μπαλάκια, ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλα, αν θέλουμε, και απολαμβάνουμε τη δροσερή, αρωματική του γεύση!

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: