Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πήξει (να γίνει σαντιγί).

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ  σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά. Το γάλα με το χτύπημα θα αφρατέψει.

Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μπολ με το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, μεταλλικό ή πλαστικό το κλείνουμε καλά με το καπάκι του ή με μεμβράνη αν δεν υπάρχει καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Το αφήνουμε για μιάμιση με 2 ώρες περίπου, να παγώνει ελαφρά. Τότε το βγάζουμε από την κατάψυξη, χτυπάμε πάλι  για 3 – 4 λεπτά ακόμα, για να γίνει αφράτο το παγωτό μας. Στη συνέχεια το φυλάμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει καλά. Λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη να μαλακώσει λίγο. Βάζουμε σε μικρά μπολ από  1 έως 2 ή 3 μπαλάκια, ρίχνουμε από πάνω (αν θέλουμε) κάποιο σιρόπι η γλυκό του κουταλιού που φτιάξαμε με στέβια και το απολαμβάνουμε με τη σιγουριά ότι δεν έχει ζάχαρη.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών