Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το μέλι ή τη στέβια  και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα  ζελατίνης, πρώτα όμως τα στραγγίζουμε και τα στύβουμε καλά να φύγουν τα νερά. Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αδειάζουμε την κρέμα σε μια φόρμα ή σε ατομικά ειδικά φορμάκια ή σε ποτήρια και βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Η κρέμα πρέπει να πήξει να σταθεροποιηθεί.
Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε σε ζεστό (βραστό) νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα ή πιατάκια.

Σερβίρουμε, με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα ή σιρόπι της αρεσκείας μας ή  με μέλι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών