Εκτέλεση

Αγαπημένο ρυζόγαλο… χωρίς ζάχαρη!..  με λίγα λιπαρά!

  • Ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα και το ρύζι ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά. Μόλις αρχίσει το ρύζι να χυλώνει και να σκάει προσθέτουμε το μέλι, περιμένουμε να πάρει μερικές βράσεις και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μέλι και να ενωθεί με το ρυζόγαλο.

 

  • Αν δεν έχει πήξει αρκετά (δεν είναι δηλαδή πυκνό όπως η κρέμα) προσθέτουμε το κορν – φλάουρ. Σ΄ ένα φλιτζάνι το διαλύουμε με πολύ λίγο κρύο γάλα ή νερό, το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο ενώ βράζει ακόμα και ανακατεύουμε συνέχεια για να πήξει.

 

  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω κανέλα σκόνη.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών