Εκτέλεση
- Ποιος δε θα την ήθελε δική του, όλη δική του αυτή τη λαχταριστή και εύκολη γαλατόπιτα!!!
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει η κρέμα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη μόλις αρχίσει α πήζει, να βράζει και να βγάζει στην επιφάνεια φυσαλίδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι της για να μην κάνει η κρέμα κρούστα (πέτσα).
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τ΄ αυγά με πιρούνι και τα ρίχνουμε στην κρέμα (κρατάμε λίγο μείγμα αυγών για να το ρίξουμε στο τέλος από πάνω). Ανακατεύουμε καλά την κρέμα την ρίχνουμε σε βουτυρωμένα μικρά ταψάκια ή μικρές φόρμες… (χρησιμοποίησα πήλινα μεσαίου μεγέθους) και περιχύνουμε από πάνω το αβγό που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε τις γαλατόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 30 έως 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν καλά.
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.