Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ζελέ με το χυμό ροδιού: Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει και να μαλακώσει σε κρύο νερό για 4-5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε αρκετά καλά ½ φλιτζ. από το χυμό και λιώνουμε σ’ αυτό τον καυτό χυμό τη ζελατίνη. Αν θέλουμε το ζελέ μας περισσότερο γλυκό προσθέτουμε 2 κ.σ ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο – λίγο τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε και το μοιράζουμε στα ποτηράκια. ( Χρειαζόμαστε περίπου 12 ποτηράκια αν είναι μικρά και 4 – 6 για μεγαλύτερα ποτήρια).

Tοποθετούμε στις θήκες μιας φόρμας για μάφινς τα ποτήρια, μόνο του το κάθε ένα σε λοξή θέση – γερτό (να γέρνει). Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Έτσι με το που θα πήξει το ζελέ και σηκώσουμε όρθιο το ποτήρι θα καλύπτεται από το ζελέ μόνο το μισό λοξά.

 

Ετοιμάζουμε το γιαούρτι αφού θα έχει παγώσει το ζελέ ροδιού: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 4-5 λεπτά. Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι και το ζεσταίνουμε αρκετά να κάψει σε μέτρια φωτιά. Στύβουμε καλά τη μουλιασμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στο καυτό γάλα.

Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μέλι ή τη ζάχαρη όσο το γάλα είναι ζεστό, ανακατεύουμε για να λιώσει και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζουμε από το ψυγείο τα παγωμένα ζελέ ροδιού και γεμίζουμε το κενό στα ποτήρια με το μείγμα από το γιαούρτι (πριν πήξει και σταθεροποιηθεί) με ένα κουταλάκι.
Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα για να πήξει καλά και το μείγμα του γιαουρτιού. Πριν σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω από κάθε ποτήρι σποράκια ροδιού.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών