Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα ή το ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη σε ένα μπολάκι για να στολίσουμε την τούρτα στο τέλος. Λιώνουμε τη ζελατίνη σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ανακατεύουμε με την κρέμα. Τοποθετούμε τη μία βάση σε πιατέλα, απλώνουμε τη μισή κρέμα με σπάτουλα ομοιόμορφα και βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση παντεσπάνι.

Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε την τούρτα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στην μέση ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι μικρές και τις απλώνουμε πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε στη μέση το γλυκό κουταλιού (κρατά το σιρόπι απ’ το γλυκό σε ένα φλιτζάνι και το απλώνουμε με πινέλο πάνω στις φράουλες για να γυαλίζουν και να διατηρηθούν φρέσκες. Στολίζουμε με την σαντιγί που κρατήσαμε και η τούρτα είναι έτοιμη. Καλό είναι να τοποθετούμε τις φράουλες στην τούρτα λίγο πριν τη σερβίρουμε γιατί τα υγρά τους μπορεί να χαλάσουν την εμφάνισή της.

Σημείωση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γλυκό κουταλιού με φρέσκες φράουλες. Έτσι η τούρτα μας θα έχει λιγότερες θερμίδες και θα είναι περισσότερο δροσερή!!!

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: