Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε μούλτι μαζί με το παστέλι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα μέσα σε τσέρκι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μια πιατέλα, πιέζοντας με τα δάχτυλα. Πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα απλώνουμε τα σπόρια ροδιού, κρατάμε λίγα για να στολίσουμε την τούρτα στο τέλος. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο.

 

Ετοιμάζουμε το ζελέ καρύδα

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν (για 4 – 5 λεπτά). Ρίχνουμε το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις λιώσει η ζάχαρη, λίγο πριν αρχίσει να βράζει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού πρώτα τη στύψουμε καλά να στραγγίξει από το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και  αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο και παρακολουθούμε…

 

  • Λίγο πριν αρχίσει να παγώνει βγάζουμε από το ψυγείο και το ζελέ και την πιατέλα με τα μπισκότα και τα ρόδια. Ρίχνουμε το ζελέ μέσα στο τσέρκι πάνω τα ρόδια. Βάζουμε πάλι την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ για 3 ώρες περίπου. Αφού παγώσει καλά ή λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα ανοίγοντας το τσέρκι και τραβώντας προς τα πάνω. Αν διαπιστώσουμε ότι τα υλικά της τούρτας έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και δεν βγαίνει εύκολα το τσέρι, τότε βοηθάμε με ένα μαχαίρι, το οποίο περνάμε ανάμεσα στην τούρτα και το σκεύος, πάντα με προσοχή.

 

  • Στολίζουμε την τούρτα μας με τα σπόρια ροδιού που κρατήσαμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών