Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι : η συνταγή εδώ

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

  • Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και μόλις αρχίσει να αφρίζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού πρώτα κρυώσει ραντίζουμε με το σιρόπι το παντεσπάνι. Αν δεν το θέλουμε πολύ σιροπιαστό ρίχνουμε  λιγότερο.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα

  • Αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με ½  φλιτζ. του τσαγιού κρύο γάλα και ανακατεύουμε  μέχρι να διαλυθεί το άνθος στο γάλα. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη για να μη κάνει κρούστα.

 

  • Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά την κρέμα (η οποία πρέπει να έχει κρυώσει καλά, γιατί διαφορετικά θα μας λιώσει το βούτυρο και δεν θα πετύχει η κρέμα). Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν (κρέμα και βούτυρο).

 

Ετοιμάζουμε την  τούρτα χιονάνθρωπο

  • Όταν κρυώσουν τα κέικ – παντεσπάνι τα χωρίζουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι ή με κλωστή στη μέση. Βάζουμε τα δύο μισά σε ένα μεγάλο δίσκο, το παντεσπάνι με τη μικρότερη διάμετρο πάνω και με τη μεγαλύτερη κάτω σχηματίζοντας χιονάνθρωπο.

 

  • Απλώνουμε στην επιφάνεια τη μισή κρέμα και τοποθετούμε από πάνω τα άλλα δυο μισά κομμάτια παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ινδική καρύδα.

 

  • Στολίζουμε τον χιονάνθρωπο, βάζοντας τις σοκολατένιες ελιές για μάτια και κουμπιά, σκούφο από χαρτί ή κάποια χρωματιστή χαρτοπετσέτα και το στολίζουμε με καραμέλες . Επίσης με καραμέλες σχηματίζουμε το κασκόλ του. και του βάζουμε για χείλη το γλυκάκι κουταλιού.

 

  • Έτοιμος ο χιονάνθρωπος… μπαίνει στο ψυγείο και περιμένει την ώρα που θα αρχίσει το πάρτι!!!…
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών