Εκτέλεση

  • βουτυρένια πάστα φλώρα με 2 μαρμελάδες γεμάτες καλοκαίρι!!!

 

  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το λικέρ όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να δουλεύεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.

 

  • Σε μία φόρμα ή ένα  μικρό ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να κάνουμε σχέδια στο τέλος, να τα βάλουμε από πάνω).

 

  • Απ΄ τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε ένα μικρό κορδόνι. Το τοποθετούμε στη μέση, χωρίζοντας έτσι την πάστα φλώρα σε δύο μέρη. Απλώνουμε τίς μαρμελάδες πάνω στη ζύμη, φτιάχνουμε σχήματα και σχέδια που μας αρέσουν με τη ζύμη που κρατήσαμε και τα τοποθετούμε πάνω στις μαρμελάδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 40′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε την πάστα φλόρα με προσοχή σε μία πιατέλα.

 

  • Έτοιμη  να την απολαύσουμε με τον  καφέ ή στο πρωϊνό μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών