Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια απ’ τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

 

  • Μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μεγάλες τρύπες. Κάτω απ’ το σουρωτήρι τοποθετούμε μια κατσαρόλα για να συγκεντρώσουμε το υγρό που βγάλανε (για να φτιάξουμε με αυτό χυμό). Η συνταγή για το χυμό εδώ

 

  • Με μια κουτάλα ανακατεύουμε τα κορόμηλα μέσα στο σουρωτήρι,(αφού το βάλουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ για να συγκεντρώσουμε εκεί τον πολτό). Επειδή βγαίνουν λίγο δύσκολα τα κουκούτσια θα χρειαστεί να βοηθήσουμε και με το χέρι.

 

  • Μετράμε πόσα φλιτζάνια πολτό έχουμε  τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε άλλα τόσα φλιτζάνια ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

 

  • Λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών