Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια απ’ τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

 

  • Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, το οποίο τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα για να συγκεντρώσουμε το υγρό θα φτιάξουμε με αυτό χυμό η συνταγή εδώ

 

  • Βάζουμε το σουρωτήρι πάνα σε ένα μεγάλο μπολ για να συγκεντρώσουμε εκεί τον πολτό. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε τα κορόμηλα… Επειδή βγαίνουν λίγο δύσκολα τα κουκούτσια θα χρειαστεί να βοηθήσουμε και με το χέρι. Αδειάζουμε στο μπολ και τον πολτό μαζί με τις φλούδες που έμειναν στο σουρωτήρι.

 

  • Μετράμε πόσα φλιτζάνια πολτό έχουμε  τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε άλλα τόσα φλιτζάνια ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

 

  • Λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Ή την αδειάζουμε ζεστή στα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα δίσκο ή στον πάγκο της κουζίνας.  Τ’ αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και μετά τ’ αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό  ντουλάπι. Όταν τ’ ανοίξουμε τα βάζουμε στο ψυγείο>

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών