Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ζελέ με το σιρόπι κορόμηλο:

  • Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει και να μαλακώσει σε κρύο νερό για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε αρκετά καλά το 1  φλιτζ.  νερό και λιώνουμε σ’ αυτό  τη ζελατίνη αφού τη στραγγίσουμε καλά και τη στύψουμε.  Ρίχνουμε λίγο – λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε και το μοιράζουμε στα ποτηράκια. ( Χρειαζόμαστε περίπου 12 – 16 ποτηράκια αν είναι μικρά και  λιγότερα αν είναι μεγαλύτερα.

 

  • Tοποθετούμε στις θήκες μιας φόρμας για μάφινς τα ποτήρια, μόνο του το κάθε ένα σε λοξή θέση – γερτό (να γέρνει). Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Έτσι με το που θα πήξει το ζελέ και σηκώσουμε όρθιο το ποτήρι θα καλύπτεται από το ζελέ μόνο το μισό ποτήρι λοξά.

 

Ετοιμάζουμε το ζελέ γιαούρτι:

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 του φλιτζ. κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη ή το μέλι ή τη στέβια ανάλογα με το τι θα προτιμήσουμε, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις γίνει μια απαλή  (βελούδινη)κρέμα κλείνουμε το διακόπτη.

 

  • Αφού βεβαιωθούμε ότι  το μείγμα είναι κρύο το αδειάζουμε στα ποτηράκια δίπλα στο ζελέ με το σιρόπι. Έτσι έχουμε ποτηράκια με δύο χρώματα τοποθετημένα λοξά μέσα στο ποτήρι.

 

  • Αφήνουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Για να σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω σε κάθε ποτήρι σιρόπι κορόμηλο ή κάποιο άλλο και αν θέλουμε στολίζουμε με φύλλα μέντας ή κάποια άνθη.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών