Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, βάζουμε πάλι να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε και ανακατεύουμε να μην κολλήσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι, τότε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Δοκιμάζουμε το σιρόπι, κι αν δούμε ότι έδεσε, το γλυκό είναι έτοιμο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: