Εκτέλεση

  • Τα φραγκόσυκα θέλουν προσοχή στο καθάρισμα τους γιατί έχουν πολλά μικροσκοπικά αγκάθια σαν χνούδι.

 

  • Τα βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό τα αφήνουμε για 1 – 2 ώρες, έτσι θα φύγουν τα πολλά αγκάθια. Στη συνέχεια με μία απαλή βούρτσα τα τρίβουμε για να φύγουν και τα υπόλοιπα.

 

  • Καθαρίζουμε τα φραγκόσυκα από τη φλούδα τους με μαχαίρι και πιρούνι. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Τα βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τα κομμάτια από τη μηχανή του πουρέ ή από μία σήτα πυκνή για να συγκρατήσουμε τα σποράκια.

 

  • Ξαναβάζουμε τον πολτό (χωρίς σπόρια) στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

 

  • Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα όταν στο ανακάτεμα δούμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τη φυλάμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: