Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει η μαρμελάδα να γίνεται παχύρρευστη. Αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 3΄.

 

  • Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη, όταν δούμε (όπως ανακατεύουμε) ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Προσοχή όμως μην κολλήσει και την κάψουμε. Αν δεν τη θέλουμε πολύ σφιχτή τη βγάζουμε νωρίτερα. Αποσύρουμε από τη φωτιά μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (πρέπει να είναι ζεστά και τα βάζα). Γεμίζουμε καλά, τα σφραγίζουμε με το καπάκι τους και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: