Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τη φλούδα, αφαιρώντας όλο το κόκκινο και το πράσινο (εξωτερικό) μέρος, κρατώντας μόνο το λευκό. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια (πάχος 1 εκατοστό περίπου). Σε μία λεκάνη διαλύουμε τον ασβέστη σε νερό τόσο, όσο να σκεπαστούν καλά τα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα. Τ’ αφήνουμε για 2 – 3 ώρες.

 

  • Τα βγάζουμε από το ασβεστόνερο, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε αρκετό νερό. Μετά από 5 λεπτά βρασμού αδειάζουμε το νερό, γεμίζουμε την  κατσαρόλα πάλι με νερό (με τα κομμάτια μέσα) και βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε πάλι το νερό, συμπληρώνουμε με νέο φρέσκο και τώρα βράζουμε τα κομμάτια καρπουζόφλουδας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. (Προσοχή! λίγο όχι να παραβράσουν γιατί τα θέλουμε τραγανά).

 

  • Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα δύο ποτήρια νερό, τη ζάχαρη, και τα κομμάτια της φλούδας για 30΄. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό ένα 24ωρο.

 

  • Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το γλυκό να βράσει, μέχρι να δέσει το σιρόπι του. Προς το τέλος ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα, κλείνουμε τη φωτιά περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα φυλάμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: