Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα φύλλα και τα κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο ή τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι με το χέρι φορώντας γάντια. Βάζουμε τα κεράσια σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

 

  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ξαφρίζουμε τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συνέχεια τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμη όταν στον πάτο της κατσαρόλας αρχίζει να κολλάει. Τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

 

  • Κλείνουμε καλά με το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Μόλις κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: