Skip to content
λαχταριστά … αγαπημένα φρούτα! Είναι η εποχή τους… Θα φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα, για να απολαμβάνουμε τη γλύκα, τη γεύση και το άρωμά τους όλο το χρόνο…
Τα κεράσια εκτός από νόστιμα είναι και πολύ θρεπτικά. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μεταλλικά άλατα, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό κ.α.
Υλικά
- 1 κιλό κεράσια ώριμα
- 800 – 1000 γρ. ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα μας)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα φύλλα και τα κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο ή τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι με το χέρι φορώντας γάντια. Βάζουμε τα κεράσια σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ξαφρίζουμε τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συνέχεια τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμη όταν στον πάτο της κατσαρόλας αρχίζει να κολλάει. Τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
- Κλείνουμε καλά με το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Μόλις κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.