Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το εσωτερικό σκληρό μέρος με τα σπόρια τους (δεν τα πετάμε όμως, τα κρατάμε). Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού κόψουμε όλα τα κυδώνια, τα ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το εσωτερικό τους με τα σποράκια, αφού τα βάλουμε σε ένα τουλπάνι και το δέσουμε καλά. Ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και τα σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

 

Αφαιρούμε το τουλπάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει και πάρει χρώμα. Προς το τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κλαράκι αρμπαρόριζα (αν δεν έχουμε αρμπαρόριζα χρησιμοποιούμε 1 ξυλάκι κανέλα ή βανίλια). Αφήνουμε να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα, κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: