Εκτέλεση

  • Γλυκό του κουταλιού κορόμηλο!!! Ιδιαίτερο και αγαπημένο!

 

  • Βάζουμε τα κορόμηλα μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε ένα μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για ένα βράδυ. Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν πιο τραγανά τα κορόμηλα και να βγάλουν τα υγρά τους. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με μια πρέζα ξινό.

 

  • Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά αφού προσθέσουμε το νερό. Τ’ αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Τα ξαναβάζομε σε χαμηλή φωτιά. Αν τα κορόμηλα είναι ήδη έτοιμα τα βγάζουμε από το σιρόπι και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι για 10 έως 15 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να γίνει καλά δεμένο. Ρίχνουμε  τα κορόμηλα με προσοχή, προσθέτουμε 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών