Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κουμ κουάτ από τυχόν φυλλαράκια και κοτσάνια τα πλένουμε καλά και τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή ένα καθαρό καρφί από το μέρος που ήταν το κοτσάνι μέχρι κάτω, και άλλα δύο τρυπήματα οριζόντια απ’ τη μια πλευρά να βγει στην άλλη και αντίστοιχα σταυρωτά.  Όση ώρα τρυπάμε… έχουμε από κάτω  ένα μπολ ή μια λεκάνη για να συλλέξουμε  το χυμό τους που θα πέφτει.  Στο τέλος θα τον ρίξουμε στο γλυκό μας.

 

  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τ’ αφήνουμε για αρκετές ώρες… ή όλη τη νύχτα, αλλάζοντας το νερό 2 έως τρεις φορές για να ξεπικρίσουν. (Τα κουμ κουάτ δεν είναι πολύ πικρά όπως άλλα εσπεριδοειδή…  Δοκιμάζουμε και αν. μας αρέσουν, παραλείπουμε τη διαδικασία του ξεπικρίσματος).
  • Την επομένη αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε φρέσκο και βράζουμε για 10′. Στραγγίζουμε, καλύπτουμε πάλι με άλλο καθαρό ζεστό νερό να συνεχίζουμε το βράσιμο για 2- 3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 2 φορές ακόμη με βράσιμο 2 – 3 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.

 

  • Μετά από αρκετές ώρες στο κρύο νερό μετά τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5΄ – 10΄ περίπου. Ρίχνουμε μέσα τα κουμ κουάτ και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει στην κατσαρόλα για 24 ώρες περίπου για να βγάλουν τα κουμ κουάτ τους χυμούς τους.

 

  • Ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από τα κουμ κουάτ και το χυμό λεμονιού. Για να καταλάβουμε, αν έχει δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο. Αν παραμείνει στρογγυλή σαν κόμπος και δεν απλώσει έχει δέσει, αν όχι, πρέπει να βράσουμε για λίγα λεπτά ακόμα το γλυκό μας. Καλή επιτυχία!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών