Εκτέλεση

  • Το μούσμουλο φρούτο με λίγες θερμίδες αλλά πλούσιο σε βιταμίνες … όπως Α, C κ.α. είναι καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6. Όσο είναι στην εποχή του το απολαμβάνουμε ως φρέσκο φρούτο. Επειδή όμως δεν αντέχει πολύ καιρό… για να το έχουμε όλο το χρόνο, θα φτιάξουμε αυτό το ωραιότατο γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα εδώ

 

  • Πλένουμε τα μούσμουλα αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κουκούτσια με μία φουρκέτα ή ένα μυτερό μαχαίρι. Αμέσως το κάθε μούσμουλο μετά το καθάρισμα το αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την αντίστοιχη ζάχαρη, το νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε για ένα βράδυ στην κατσαρόλα.

 

  • Την άλλη μέρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξυλάκι κανέλας ή ότι επιλέξαμε για να άρωμα του γλυκού μας και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
    Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα παγωμένο πιατάκι σταγόνες από το σιρόπι. Αν οι σταγόνες δεν απλώσουν και μείνουν ως κόμποι στο πιατάκι το σιρόπι μας είναι έτοιμο.

 

  • Γεμίζουμε το κενό τους με αμύγδαλα. Τα τοποθετούμε  με προσοχή σε βάζα, αδειάζουμε στα βάζα το σιρόπι ώστε να καλυφθούν κλείνουμε καλά και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών