Εκτέλεση

  • Μοναδική, αρωματική και πάνω απ’ όλα βιολογική από τη δική μας περγαμοντιά!… που τώρα άρχισε η ανθοφορία της για να ετοιμάσει νέα φρούτα… Έκοψα τα ήδη ώριμα και ετοίμασα αυτή την καταπληκτική μαρμελάδα…

 

  • Πλένουμε καλά τα περγαμόντα μ΄ ένα σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ξύνουμε ελαφρά. (Δεν πετάμε το ξύσμα το φυλάμε σε βαζάκι στην κατάψυξη ή το αποξηραίνουμε. Θα το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ και άλλα γλυκά. Ή φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο αρωματικό λικέρ. Στις επόμενες αναρτήσεις θα βάλω τη συνταγή).
  • Βάζουμε τα περγαμόντα σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 5 – 8 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό… προσθέτουμε άλλο νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τα σουρώνουμε τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται. Τ΄ αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ ή περισσότερο αν χρειαστεί, αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για να ξεπικρίσουν.

 

  • Δοκιμάζουμε και αν η πίκρα τους έχει φύγει, κόβουμε το κάθε φρούτο σε φέτες, αφαιρούμε τις σκληρές κεντρικές ίνες και τα σπόρια τους και τα ψιλοκόβουμε.

 

  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κιτρολέμονα. Σε αυτό το σημείο… αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας πολτοποιημένη χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ. Αν μας αρέσει η μαρμελάδα με μικρά κομματάκια από τη φλούδα δεν την κάνουμε αλοιφή.

 

  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Πριν κλείσουμε τη φωτιά φροντίζουμε να είναι μελωμένη όχι πολύ πηχτή γιατί λόγω της πηκτίνης που έχουν τα περγαμόντα όπως όλα τα εσπεριδοειδή, όταν κρυώσει θα πήξει κι΄ άλλο.

 

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τ΄ αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: