Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι (πυρήνα). Τα κόβουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι.

 

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, βράζουμε για 2- 3 λεπτά περίπου και αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και τον χυμό λεμονιού στον πολτό και χτυπάμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη.

 

  • Σε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά… Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη… Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για 3 έως 4 φορές ακόμα, για να γίνει το σορμπέ μας αφράτο και να μη κάνει κρυστάλλους. Το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει και πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 6 έως 8 λεπτά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών