Κρέμα καραμελέ

14 Ιανουαρίου 2019
Την απολαύσαμε με αγαπημένους φίλους!… Φανταστική!… αφράτη! βελουδένια! Εύκολη, οικονομική και πάντα αγαπημένη!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 6 αυγά
  • 2 – 3 φιαλίδια βανίλια

Για την καραμέλα

  • 1 & ½ φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού νερό

 

Μία φόρμα ή ατομικά φορμάκια.

Εγώ χρησιμοποίησα την παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ διαστάσεων  26 Χ 10 και ύψος (βάθος) 6,5 εκατοστά.

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι λιώσει η ζάχαρη, να γίνει καραμέλα και να πάρει  χρώμα καστανό ανοιχτό.

 

  • Με μεγάλη προσοχή γιατί η καραμέλα είναι πολύ καυτή, την ρίχνουμε στη φόρμα, γυρίζουμε να απλωθεί στον πυθμένα της φόρμας και στις πλευρές της, κρατώντας με μια πετσέτα για να μην καούμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό και τη βάζουμε στη φωτιά.  Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τις βανίλιες, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 

  • Σπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.

 

  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με την καραμέλα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε ρίξει ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το 1/3 της φόρμας.

 

  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς C και ψήνουμε για 50 έως 60 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα απ’ το ταψί με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει λιώνει η καραμέλα. Όταν έρθει η ώρα να τη σερβίρουμε την ξεφορμάρουμε, αφού πρώτα με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιφερειακά γύρω από πάνω και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μεγάλη πιατέλα.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.