Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι λιώσει η ζάχαρη, να γίνει καραμέλα και να πάρει  χρώμα καστανό ανοιχτό.

 

  • Με μεγάλη προσοχή γιατί η καραμέλα είναι πολύ καυτή, την ρίχνουμε στη φόρμα, γυρίζουμε να απλωθεί στον πυθμένα της φόρμας και στις πλευρές της, κρατώντας με μια πετσέτα για να μην καούμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό και τη βάζουμε στη φωτιά.  Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τις βανίλιες, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 

  • Σπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.

 

  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με την καραμέλα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε ρίξει ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το 1/3 της φόρμας.

 

  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς C και ψήνουμε για 50 έως 60 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα απ’ το ταψί με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει λιώνει η καραμέλα. Όταν έρθει η ώρα να τη σερβίρουμε την ξεφορμάρουμε, αφού πρώτα με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιφερειακά γύρω από πάνω και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μεγάλη πιατέλα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών