Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το κρασί (μέσα στο οποίο διαλύουμε τη σόδα). Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει και εύπλαστη, μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

 

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους ενός καρυδιού, την πλάθουμε, την ανοίγουμε με τα χέρια (ανάμεσα στις παλάμες μας) και τοποθετούμε στη μέση το υλικό που θέλουμε. Το κλείνουμε μέσα στη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς C, για 20΄ – 30΄περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 

Αφού ψηθούν και βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα.

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: