Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η μαγιά, προσθέτουμε μισό κιλό από το  αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.

 

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μία λεκάνη και μόλις αφρατέψουν τα ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε το μαχλέπι, το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι και το χλιαρό γάλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Ζυμώνουμε αφού αλείφουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να τελειώσει το βούτυρο και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες μέχρι να γίνει η ζύμη, (να διπλασιαστεί ο όγκος της).

 

  • Πλάθουμε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόχαρτο. Τα αφήνουμε πάλι σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο για 30΄περίπου.

 

  • Τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις πάνω- κάτω για 20 – 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών