Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι… Βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει. Αποσύσουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη…
  • Χτυπάμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο δυνατά μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού για να διαλυθεί και μόλις φουσκώσει τον προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα στο μείγμα ζάχαρης – ελαιολάδου. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

 

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση…
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τ’ ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

 

  • Ετοιμάζουμε τα ισλί
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πατάμε να ανοίξουν λίγο στη μέση και γεμίζουμε το άνοιγμα με το μείγμα της γέμισης. Κλείνουμε καλά πιέζοντας τη ζύμη με τα δάχτυλα κάνοντας τρίγωνο σχήμα και κεντάμε την επιφάνεια με ένα ειδικό τσιμπιδάκι ή με το πιρούνι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο αιχμηρό.
  • Τα βάζουμε σε σειρές σε λαδωμένο ταψί  να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 – 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Μόλις  τα βγάλουμε από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αν τα θέλουμε τραγανά τ’ αφήνουμε πολύ λίγο στο σιρόπι. Αν τα θέλουμε αρκετά σιροπιασμένα τ’ αφήνουμε περισσότερη ώρα… για να ρουφήξουν το σιρόπι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών