Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα περιμετρικά μόνο στο πάνω μέρος και αφαιρούμε το εσωτερικό σκληρό μέρος με τους σπόρους. Τα κόβουμε σε φέτες ή τ’ αφήνουμε ολόκληρα. Το ίδιο κάνουμε και με τ’ αχλάδια. Βάζουμε όλα τα φρούτα σε ταψί, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ποτό που θα προτιμήσουμε και το νερό. Τα σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς C για μιάμιση ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να μαλακώσουν, να ροδοκοκκινίσουν και να καραμελώσει η σάλτσα τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με σουσάμι ή αμύγδαλα και αν θέλουμε προσθέτουμε παγωτό, γιαούρτι ή σαντιγί.