Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε φρυγανιά, καρύδι, μπέικιν, κανέλα και γαρίφαλο.

 

  • Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

 

  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα των υλικών (φρυγανιά, καρύδι κ.τ.λ.)

 

  • Χτυπάμε και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και τα καρύδια ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου  30 εκ. περίπου ή σε ορθογώνιο  25Χ30 εκ.  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′ – 50΄. Όσο πιο μικρό είναι το ταψί μας, τόσο πιο φουσκωτή θα γίνει η μελαχρινή. Για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμη. Διαφορετικά αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να ψηθεί και δοκιμάζουμε πάλι.

 

  • Βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

 

 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλα και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

 

  • Κόβουμε σε κομμάτια τη μελαχρινή και μετά περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι και μόλις κρυώσει είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών