Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιά και το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά αναμονή. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα προσθέτοντας λίγο – λίγο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί λεία ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό (χλιαρό) μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 25 εκ. τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό (χλιαρό) μέρος να μείνει για 1 ώρα περίπου ίσως και λίγο ακόμα μέχρι να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε με το γνωστό τρόπο…τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό – καθαρό, είναι έτοιμο. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά, ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε το σαβαρέν σε μεγάλη πιατέλα, αφαιρούμε από το σιρόπι το ξυλάκι κανέλας κα περιχύνουμε προσεκτικά σιγά -σιγά με το καυτό σιρόπι το κρύο σαβαρέν. Στο τέλος περιχύνουμε και με το αλκοόλ που επιλέξαμε.
Ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο μέχρι να γίνει ρευστή και την περιχύνουμε στο γλυκό μας. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει.
Αφού κρυώσει το σαβαρέν ρίχνουμε την κρέμα στο κέντρο και διακοσμούμε περιμετρικά με λίγη ποσότητα κρέμας και με τα ζαχαρωμένα φρούτα ή το γλυκό κουταλιού. Πασπαλίζουμε και με την τρούφα σοκολάτας. Έτοιμο για απόλαυση!!!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών