Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα. Την ώρα που αρχίζει να παίρνει χρώμα χρυσαφί ρίχνουμε και το κουκουνάρι. Πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην πάρει σκούρο χρώμα το σιμιγδάλι (να μην καεί). Όταν το χρώμα του γίνει ανοιχτό καστανό, είναι έτοιμο να δεχθεί το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας για 5-6 λεπτά.

 

  • Ενώ ή κατσαρόλα με το σιμιγδάλι είναι ακόμα στη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, με προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Τον βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε πιατέλα. Ρίχνουμε σκόνη κανέλας (αν θέλουμε) και ο χαλβάς είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών