Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα ή ότι επιλέξουμε για τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ανακατεύουμε με το τριμμένο υλικό. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή τσέρκι διαμέτρου 20-24 εκ. (εγώ το μοίρασα σε δύο φόρμες διαμέτρου 10 εκ.) Το στρώνουμε καλά να έχει παντού ίδιο πάχος.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 10 λεπτά.

 

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα:

 

  • Xτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το φούρνο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η κρέμα. (Στις μικρότερες φόρμες θέλει λιγότερο χρόνο). Για να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε προσεχτικά το βάζουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε (προαιρετικά) με μέλι ή το γλυκό της επιλογής μας!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών