Skip to content
Υλικά
- 2 φλιτζ. του τσαγιού γάλα
- 400 – 500 γραμ. σταφύλια άσπρα και μαύρα χωρίς κουκούτσια
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- βανίλια για άρωμα
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα σταφύλια, κάποιες μεγάλες ρώγες τις κόβουμε στη μέση και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα υγρά τους. Ετοιμάζουμε μία φόρμα για τάρτες η ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22 εκ. περίπου, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα σταφύλια.
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα σταφύλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 2ο -35 λεπτά περίπου πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.